Föreningen

Vår förening

LEVANDE ÖNNEKÖP

Föreningen arbetar brett med frågor och evenemang kring  hållbar landsbygdsutveckling. Det är en ideell förening öppna för alla som vill delta och engagera sig för bygden. Vi har ambitionen att främja en långsiktigt hållbar utveckling, socialt, kulturellt, ekonomiskt och miljömässigt. Föreningens arbete utgår från och genomsyras av alla människors lika värde, demokrati och mångfald.

För att bli medlem skickar du namn, telefonnummer och epost adress till: info@levandeonnekop.se och betalar in 50,- till bankgiro:
5372-2906
eller swish: 123 203 95 43. Glöm inte skriva ditt namn!
Vi använder facebook för att berätta och sprida information om våra evenemang och aktiviteter. Kolla in och gilla oss här!

En evenemangskalender finns här!

Som medlem får du information om medlemsmöten och annat genom e-post.

Hjärtligt välkommen!

September 2019 anordnade föreningen en skördemarknad - en tradition som haft en paus på 50 år! Skördemarknaden är nu ett återkommande event.


Evenemang  har genomförts med stöd och samarbete med Hörby kommun och Sparbanken skåne.

Juli 2021. Invigning av vår gemensamt ägda lanthandel!

Augusti 2020. har vi vårt första möte i det blivande kulturhuset!

Maj 2019 hade föreningen en brättarafton kring Pelle Hedlunds fotografier på temat "De sista" - en dokumentation av lantbrukare i Önneköps socken med omnejd.

Under pandemin gav föreningen Önneköps Lanthandel stöd med beställnignar, packning och utkörning av varor till riskgrupper och behövande i bygden. Projektet gjordes i samarbete med Sparbanksstiftelsen Finn.

Juni 2019 anordnade Föreningen en Liekurs

Juli 2019 anordnade Föreningen Öppen trädgård där bygdens trädgårdsentusiaster visade sina trädgårdar och diskuterade odling.