Bygdebolag

Föreningen Levande Önnköp har nu tillsammans med bygdens invånare startat ett bygdebolag som ska äga och driva lanthandel och kulturhus mitt i Önneköp! Fastigheterna är förvärvade och under en övergångsperiod kommer Thomas och Carolina fortsätta driva lanthandeln i egen regi fram till slutet av Juli 2021.


Hur funkar det?

Bygdebolaget äger fastigheterna för kulturhus och lanthandel och kommer även ansvara för lanthandelns dagliga drift. Föreningen driver idéellt arbete i kulturhus och insatser för lanthandelns utveckling.

En andel kostar 500,- som består av 1kr i aktiekapital och 499 kr i investeringsbidrag.

Bolaget har namnet Önneköps Bygdebolag AB och huvudägaren är Föreningen levande Önneköp. I bolagets styrelse sitter fram till bolagets första bolagsstämma: Dennis Augustsson, Linda Anderberg, Carolina Castillo, Tina Carlsson, Annelie Nilsson och Daniel Svahn.


Hur köper jag mina andelar?

Du fyller i en blankett och skickar till oss (eller lämnar i lanthandeln).

Sedan betalar du via swish eller bankgiro - klart!

Du använder samma blankett om du vill köpa fler än en andel.


Blankett med info finns i lanthandeln,

men kan även laddas ner HÄR!


Vad får jag för pengarna?

Förrutom att vara en viktig del i att säkra lanthandels framtid och utveckla bygden kommer du som delägare att få fina rabatter på specialkampanjer i lanthandeln! Som delägare har du också en röst på bygdebolagets årsstämma. Du får även möjlighet att påverka lanthandelns utbud och service! Vi går nu in i en process att organisera och strukturera bolagets verksamhet. Vill du vara med och engagera dig? Ta kontakt med oss: info@levandeonnekop.se
Affärsplan för satsningen hittar du HÄR!


Vi har även gjort en lokalekonomisk analys som du hittar HÄR!


Har du frågor eller vill veta mer?
Kontakta Carolina eller Thomas i lanthandeln eller maila bolagets styrelse: info@levandeonnekop.se

Nu skapar vi vårt

BYGDEBOLAG